Nettipokeri

NettipokeriNetin pokeripeleistä Texas Holdem on ylitse muiden. Sitä pelaavat miljoonat ja taas miljoonat pelaajat kaiken aikaa ympäri maailman.

Suomalaiset pokerin suuruudet, kuten Juha Helppi ja Patrik Antonius ovat luoneet miljoonien omaisuutensa nettipokeria pelaamalla.

Parhaat sivut nettipokerin pelaamiseen

Texas Holdem

texas holdemSuomalaisten supermenestyksen pokerissa on luonut nettipokerin keksiminen. Ennen meillä tiedettiin vain Sökö ja normaali viiden kortin avopokeri. Nuoremmalle sukupolvelle huomattavasti tutumpi on Texas Holdem eli maailman pelatuin pokeripeli.

Texas Holdemissa sinulle jaetaan kaksi omaa korttia nk. taskuun piiloon muilta pelaajilta. Jaon aikana pöytään jaetaan viisi kaikille yhteistä korttia pelipöydälle kuvapuoli ylöspäin. Näistä yhteensä seitsemästä kortista sinun on rakennettava vahvin mahdollinen viisi korttia sisältävä pokerikäsi (kaksi korttia jää turhana yli).

Yksi Texas Holdem -pokeripelin suurimmista vetovoimista on siinä, että se on äärimmäisen helppo peli oppia. Muutaman pelikerran jälkeen osaat taatusti jo pokerin perussäännöt.

Taktiikoissa riittää

Näennäisestä helppoudestaan huolimatta, erilaisten pelitaktiikoiden hiomiseen voit käyttää halutessasi aikaa vaikka vuosikausia ja silti aina jää parannettavaa.

Texas Holdem sopii erinomaisesti sekä uusille että vanhoille nettipokerin taitajille: kaikista mainitsemistamme pokerihuoneista löytyy hyviä pelipöytä senttipeleistä aina tuhansien eurojen mahtipeleihin asti.

Hyvään alkuun Texas Holdemissa ja muussa nettipokerissa pääsee hankkimalla pokerikirjan, lukemalla sen ja kokeilemalla oppeja pienen rahan pelissä. Myös netti auttaa: netti on pullollaan pokeritietoa, jolla voit kasvattaa itseäsi pelaajana. Esimerkiksi Pokeristartin tapaiset nettipokeri -informaatiosivustot antavat tukea oman peliuran alkutaipaleella.

Jos kantti kestää: Omaha

omahaKun Texas Holdem -nettipokerin hallitsee, voi netissä kokeilla myös muita, vähemmän suosittuja pokeripelejä.

Kakkostilaa pelien suosituimmuudessa pitää Omaha, jonka parhaiden pelaajien joukkoon kuuluu lukuisia suomalaisia. Esimerkiksi iltapäivälehtien otsikoissa seikkaileva Ilari Sahamies on tehnyt rahansa Omahaa pelaamalla.

Omahaa pelataan samaan tapaan kuin Texas Holdemia mutta Omahassa jaetaan kahden kortin sijasta neljä taskukorttia. Muuten pelaaminen on täysin samanlaista eli jälleen yrität rakentaa korteista mahdollisimman kovan viiden kortin kombinaation.

Neljä taskukorttia tuo Omahaan huomattavasti lisää syvyyttä ja samalla kinkkisiä tilanteita. Se sopii erityisen hyvin niille pelaajille, jotka haluavat luovia itsensä tiukoista tilanteista läpi voittajina. Omaha soveltuu erityisen hyvin aggressiivista eli hyökkäävää pokeria harrastaville pelaajille.

Loput pelit

Texas Holdemiin ja Omahaan verrattuna muut pokeripelit ovat netissä marginaalisia. Niistä harvemmin löydät peliseuraa juuri niiltä panostasoilta, joilta itse haluaisit. Uutena pelaajana sinun kannattaa ehdottomasti pysyttäytyä joko Texas Holdem- tai Omaha-pokeripelin parissa.

Jos kuitenkin haluat pelata muita pokereita, niin netistä löytyy mm. sökö (pokerihuone.com) sekä sökön sukulainen 7 Card Stud (mm. Betsson).

Miten päästä alkuun?

Pokerin pelaaminen on hieno harrastus, jonka voi aloittaa milloin vain. Peliseuran puutteestakaan ei tarvitse kärsiä, koska netin pokerisivustot pitävät huolen siitä, että pelikavereita löytyy. Aluksi kannattaa kuitenkin treenata videopokeripeleissä ja siirtyä vasta sitten pelipöytiin ottamaan mittaa muista pelaajista.

Kuten yllä jo kehotettiin, pokerin säännöt kannattaa päntätä mieleen ennen kuin pistää rahojaan likoon edes videopokeripeleissä. Nettikasinoilla videopokeria voi pelata myös leikkirahalla, jolloin treenaaminen on riskitöntä. Kun homma alkaa olla hanskassa, voi siirtyä nettipokerin pariin.

Hupipelaaminen on hupipelaamista, mutta jos haaveilet pokeriammattilaisen urasta, täytyy asiaan panostaa toden teolla. Monet suomalaiset pokeriammattilaiset kehittävät pelitaitojaan erilaisten valmentajien avustuksella. Myös teoriapuoli tulee olla hallussa, mikä tarkoittaa lisää pokeriaiheisia kirjoja. Peli vaatii matemaattista ja taloudellista silmää, sekä kylmiä hermoja ja pokerinaamaa. Haaveilla voi aina ja joskus haaveet toteutuvat. Hyvä esimerkki on pokeriammattilainen Jens Kyllönen, joka päihitti lähes kaksisataa pelaajaa ja voitti Wordl Series Of Pokerin Omaha-turnauksen. Kotiin Kyllönen palasi yli miljoona euroa rikkaampana.